Menü Bezárás

Forgófenekű kemence (karusszel kemence)

antal_kemence_forgofeneku_1
antal_kemence_forgofeneku_2

A TERMÉK FŐBB MŰSZAKI ADATAI

Fűtési mód: Elektromos ellenállásfűtés
Teljesítmény: 2 x 90 kW
Munkatér méretei: Ø2500 x 500 mm - Beadagolható méret: Ø 600 x 300 mm
Max. üzemi hőfok: 1000 °C
Munkatér hőmérséklet-pontosság: ±5 °C
Hőszigetelés: Korund fenék / Szálkerámia szigetelés
Vezérlés: Schneider PLC
Adatgyűjtés: JUMO regisztráló
Alkalmazott technológia: Alkatrészek, présedzés előtti hevítése N2 védőgázban és szénszint létrehozása a dekarbonizáció elkerülése érdekében metanol hozzáadásával

A TERMÉK RÖVID ISMERTETÉSE

Folyamatos üzemű, közvetlen fűtésű, körgyűrű alakú, vagy tányérfenekű izzító vagy hőkezelő kemence, amelyben a betét a fenékre helyezve, azzal együtt halad át, a kemence terén, így elérve az edzési maghőmérsékletet. Lehet gáztüzelésű kivitelű is. A betétet a betétsúlytól függően manipulátorral, vagy kézzel rakják be, ill. szedik ki a kemence első oldalán elhelyezett speciális ajtón keresztül. A kemence védőgázzal üzemeltethető, de ebben az esetben az ajtót lángfüggönnyel kell ellátni. Kiszolgálása egyszerű, közepesen munkaigényes, vagy manipulátor elvégezheti a feladatot. Üzemelési költségüket a védőgázfajta befolyásolja.

FELHASZNÁLÁSA

Tömeggyártású alkatrészek hőkezelésére.

KIVÁLASZTÁSI SZEMPONTOK

A munkadarab(ok) méretei, mennyisége és súlya, a hőkezelési technológia célparaméterei.

MEGJEGYZÉS

Technológiai cél, hőkezelési hőmérséklet és hőmérsékletpontosság, a hőkezelés hőmérséklet-idő görbéje, munkadarab(ok) méretei és súlya, az anyag berakásának és kivételének módja, ahhoz szükséges eszközök, védőgáz igény, szükséges hőkezelési teljesítmény (kg/h), a kemence üzemideje, kívánt fűtési mód (villamos vagy gáz), … stb..

A termék adatlapja letölthető pdf formátumban.
A pdf megtekintéséhez szükséges ingyenes Adobe Acrobat Reader® legfrissebb verzióját itt találja.

FŐ TEVÉKENYSÉGEINK

Fő profilunk az ipari kemencék és hőtechnikai berendezések gyártása, a vevő által közölt technológia követelményei és előírt műszaki paraméterei alapján.

Vállaljuk ipari kemencék hibaelhárítását, rendszeres vagy esetenkénti karbantartását, felújítását, korszerűsítést és szerelését.

Nagyon sok tapasztalatunk van acélszerkezetek kivitelezése terén. Egyes feladatokat magunk végezzük, a nagyobb méretű munkákban tapasztalt cégekkel kooperálunk.

A kemencében vállaljuk nagy méretű és nagy tömegű munkadarabok lágyítását, feszültségmentesítő hőkezelését.