Menü Bezárás

Hőkezelés

antal_kereskedelemkep_a
antal_kereskedelemkep_b
antal_kereskedelemkep_c
antal_kereskedelemkep_d
antal_kereskedelemkep_e

OFU nagy terű feszültségmentesítő kocsis kemence

Főbb adatai:
Gyártmány: OFU (Ofenbau- Union GmbH.)
Gyártási év: 1982.
Megnevezés: Kocsis fenekű kemence
Adagszélesség max: 5.500 mm
Adagmagasság max: 5.500 mm
Adaghosszúság max. 22.000 mm
Betéttömeg max: 100 tonna
Égők száma: 32 darab
Teljesítmény égőnként: 100 kW
Teljesítmény összesen: 3.200 kW
Felfűtési sebesség: 10 – 60 °C / óra
Hőntartási idő: igény szerint
Lehűtési sebesség: 10 – 50 °C / óra
Hőmérsékleti zónák száma: 4 darab
Maximális hőmérséklet: 950 °C
Hőmérséklet-pontosság: ± 5 °C (automata üzemben, adagon mérve)
Kiszolgáló egységek:
Kiszolgáló daru: 100 tonna (2 x 50 tonna / 12,5 tonna)
Sörétszóró berendezés: 5m x 5m x 15 m

Ennek a kemencének a hőmérsékletvezérlése ráadásul különlegesség, mert a hőkezelés automata módban is, és kézi módban is egyaránt végezhető. A kézi módot akkor használjuk, ha kontakt termoelemek mérési eredményei a hőkezelés automata vezérlése során a megengedettnél nagyobb hőmérséklet-különbséget mutatnak. Ekkor a kezelő kézi módba kapcsol, amivel akár zónánként vagy égőnként is szabadon meg tudja választani a bevitt hőteljesítményt. A kézi vezérlés üzemmódban az egyes termoelemek mérési eredményei jelzik a beavatkozással ténylegesen elért egyenletesebb hőmérsékletet.

A kemencét az egykori tulajdonos LÁNG Gépgyár építtette, ennek jogutódja volt az a 2011-ben megszűnt magyarországi ALSTOM vállalat amelytől cégünk, az ANTAL Ipari és Kereskedelmi Kft. megvásárolta. A kemencével együtt, átvettük az ALSTOM cégtől a berendezést jól ismerő szakembereket, így cégünk továbbviszi a feszültségmentesítő hőkezelés hagyományát, a Váci úton. A berendezést elsősorban nagyméretű és nagy tömegű hegesztett acélszerkezetek feszültségmentesítő hőkezelésére használjuk.

ADALÉKOK A KEMENCE TÖRTÉNETÉHEZ

1989 előtt: Az 1868-ban alapított LÁNG Gépgyár 1905 óta gyártott – világszerte vezető gyártók licencei alapján - gőzturbinákat és erőművi berendezéseket (a vállalatot 1948-ban államosították). Gyártási tapasztalatai miatt bízták meg, hogy – szovjet tervek alapján - gyártsa le az első magyarországi atomerőmű 4 darab blokkjának acélszerkezeti berendezéseit. Ehhez gyártáshoz helyben szükség volt nagyméretű feszültségmentesítő hőkezelő berendezésre. A LÁNG megbízta az osztrák OFU (Ofenbau- Union GmbH.) vállalatot a tárgyi kemence megtervezésével és egy magyar kemencegyártó vállalattal kooperációban való gyártásával. A hőkezelő berendezés tüzelési rendszerét és vezérlését, az OFU cég szállította, azonban a berendezés teljes gyártását és helyszíni szerelését, a magyar KGYV (Kohászati Gyárépítő Vállalat) végezte el. A kemence átadását követően, a KGYV végezte a javítást és karbantartást is.

1989 után: A fenti magyarországi piaci szereplők közül a LÁNG Gépgyárat 1990-ben privatizálták, legutóbbi tulajdonosa az ALSTOM 2011-ben megszüntette a gyártást ebben a gyárában. A KGYV felszámolása (1991) után cégünk az ANTAL Ipari és Kereskedelmi Kft. végezte a kemence karbantartását, valamint utóbbi néhány évben szakembereink segítettek az üzemeltetésében is. Az ALSTOM cég a magyarországi gyártás befejezése után felkérte cégünket a tárgyi kemence teljes lebontására. Többszöri egyeztetés után, végül is nem bontottuk le a kemencét, hanem megvettük és eredeti helyszínén üzemeltetjük. Igazából sajnáltuk volna ezt az egyedi méretű feszültségmentesítő hőkezelő berendezést megsemmisíteni, mert elég nagy potenciális piaci igény van az ebben a nagy kemencében való feszültségmentesítő hőkezelésre.

A kemencében vállaljuk nagyméretű és nagy tömegű munkadarabok lágyítását, feszültségmentesítő hőkezelését. Hőkezelés helyszíne: H-1138 Budapest, Váci út 152 – 156. Elérhetőségünket lásd a Kapcsolat oldalon. Hőkezelési kapacitásunkkal szívesen állunk az Önök rendelkezésére, kérjük, keressenek meg minket!

 

FŐ TEVÉKENYSÉGEINK

Fő profilunk az ipari kemencék és hőtechnikai berendezések gyártása, a vevő által közölt technológia követelményei és előírt műszaki paraméterei alapján.

Vállaljuk ipari kemencék hibaelhárítását, rendszeres vagy esetenkénti karbantartását, felújítását, korszerűsítést és szerelését.

Nagyon sok tapasztalatunk van acélszerkezetek kivitelezése terén. Egyes feladatokat magunk végezzük, a nagyobb méretű munkákban tapasztalt cégekkel kooperálunk.

A kemencében vállaljuk nagy méretű és nagy tömegű munkadarabok lágyítását, feszültségmentesítő hőkezelését.