Menü Bezárás

Áttoló kemence

photo

A TERMÉK RÖVID ISMERTETÉSE

Folyamatos üzemű, direkt vagy indirekt fűtésű kemence, amelyben a hőkezelendő anyagot tolóberendezés tolja át a kemencén úgy, hogy a kemence végén megtörténik az adag kivétele, majd új adag érkezik a kemence térbe, ezzel a teljes sor egy egységnyit előre halad. A betétegység a kemencefenék tűzálló anyagból készült fenéksínjein csúszik. A betétegységnek négyszögletesnek kell lennie (négyszög szelvényű munkadarab, vagy tömegáru esetén ilyen adagolókosár). A hőkezelt anyag a kemence végén a homlokfalon kiképzett nyíláson, a fenéken kialakított résen, vagy kereszttoló géppel a kemence oldalfalán kerül kiadásra. A kemence boltozaton vannak elhelyezve a keringető ventilátorok, az oldalfalon pedig a sugárzócsövek. A hőmérséklet egyenletességének biztosítására adott esetben a kemencébe muffolát (tokot) építenek. A tolókemencék a legegyszerűbb kivitelű folyamatos üzemű tömegtermelő hőkezelő berendezések, amelyek üzemeltetéséhez a kemencetérben nem szükséges gépi berendezés.

FELHASZNÁLÁSA

Izzítás, valamint tömegáruk folyamatos cementálása.

KIVÁLASZTÁSI SZEMPONTOK

Technológiai cél, hőkezelési hőmérséklet és hőmérsékletpontosság, a hőkezelés hőmérséklet-idő görbéje, munkadarab(ok) méretei és súlya, az anyag berakásának és kivételének módja, ahhoz szükséges eszközök, védőgáz igény, szükséges hőkezelési teljesítmény (kg/h), a kemence üzemideje, kívánt fűtési mód (villamos vagy gáz), … stb..

A termék adatlapja letölthető pdf formátumban.
A pdf megtekintéséhez szükséges ingyenes Adobe Acrobat Reader® legfrissebb verzióját itt találja.

FŐ TEVÉKENYSÉGEINK

Fő profilunk az ipari kemencék és hőtechnikai berendezések gyártása, a vevő által közölt technológia követelményei és előírt műszaki paraméterei alapján.

Vállaljuk ipari kemencék hibaelhárítását, rendszeres vagy esetenkénti karbantartását, felújítását, korszerűsítést és szerelését.

Nagyon sok tapasztalatunk van acélszerkezetek kivitelezése terén. Egyes feladatokat magunk végezzük, a nagyobb méretű munkákban tapasztalt cégekkel kooperálunk.

A kemencében vállaljuk nagy méretű és nagy tömegű munkadarabok lágyítását, feszültségmentesítő hőkezelését.