Menü Bezárás

Többcélú kamrás kemence

antal_kemence_8
antal_kemence_8_2

A TERMÉK FŐBB MŰSZAKI ADATAI

Fűtési mód: Elektromos ellenállásfűtés
Teljesítmény: 140 kW
Munkatér méretei: 900 x 650 x 1200 mm
Max. üzemi hőfok: 1000 °C
Munkatér hőmérséklet-pontosság: ± 5 °C
Betétsúly: 600 kg
Hőszigetelés: tűzálló samott falazat
Vezérlés: PLC, PC
Adatgyűjtés: PC, teljes dokumentálás
Alkalmazott technológia: Hajtómű alkatrészek betétedzése

A TERMÉK RÖVID ISMERTETÉSE

A kemence közvetlen fűtésű, teljesen gáztömör kamrás kemencéből és a vele egybeépített hűtő-edző kamrából áll. Az ajtó felnyitása után a hőkezelendő anyagot (betétet) adagolókosárban az adagoló görgősorról a hűtőkamrában lévő görgősorra tolja az adagoló mű. A külső ajtó záródik, és a hűtőkamrát feltöltik védőgázzal. Ezután kinyílik a hűtőkamra és a kemencetér közötti tűzálló ajtó és a zsilipből, a hűtőkamra-görgősorba épített vonszoló mű továbbítja az adagot a kemencetérbe. A kemencetérben sugárzócsövek vagy fűtőellenállások melegítik a betétet, a gázatmoszférát a kemenceboltozatra szerelt keverő ventilátor tartja mozgásban. A hevítési és diffúziós ciklus végén a zsilip nyitása után a láncos vonszoló visszahúzza az adagot a hűtőkamrába, ahol az adag a liftre érkezik. A lift az adaggal együtt az edzőközegbe süllyed, ahol az edzés végbe megy.
A hűtőkamra alsó részében edzőkád van elhelyezve, amelyben a betét edzése elvégezhető, anélkül, hogy az a külső atmoszférával érintkezne. Az edzőfolyadék egyenletes hőmérsékletét keverő biztosítja. A hűtőkamrát el lehet látni keverő ventilátorral is, ebben az esetben a felcementált alkatrészek edzés nélkül, védőgázban lehűthetők. Az adagot a hűtés vagy az edzés után az ajtó kinyitása után a láncvonszoló tolja a ki- és berakó külső görgősorra. Megoldható a kétkamrás hűtőszakasz kialakítása, amely lehetővé teszi, hogy az egyik adag hűtése közben már be lehessen rakni a kemencébe a másik adagot. Ez a megoldás megnöveli a kemence kapacitását. Összetett hőkezelési feladatok elvégzésére alkalmas, igen bonyolult szerkezeti felépítésű berendezés. A berendezés kiegészíthető technológiai elemekkel, melyekkel egy teljes technológiai sor születik, kiváló termelési tulajdonságokkal. Ezek a kiegészítők: előkészítő görgős asztal, manipulátor kocsi, mosó berendezés, előmelegítő kemence megeresztő kemence, mélyhűtő egység. A sor kivitelezhető manuális módon, illetve teljesen automatizáltan is.

FELHASZNÁLÁSA

Acélból készült tömegáruk (alkatrészek, gépelemek, stb.) igényes, összetett hőkezelésére, vagy egymást követő adagok egy kemencében, különböző védőgázakkal való hőkezelésére (pl. fényes lágyítás, normalizálás, betétedzés, nitrocementálása, stb.).

KIVÁLASZTÁSI SZEMPONTOK

Technológiai cél, hőkezelési hőmérséklet és hőmérsékletpontosság, a hőkezelés hőmérséklet-idő görbéje, munkadarab(ok) méretei és súlya, az anyag berakásának és kivételének módja, ahhoz szükséges eszközök, védőgáz igény, szükséges hőkezelési teljesítmény (kg/h), a kemence üzemideje, kívánt fűtési mód (villamos vagy gáz), … stb.

A termék adatlapja letölthető pdf formátumban.
A pdf megtekintéséhez szükséges ingyenes Adobe Acrobat Reader® legfrissebb verzióját itt találja.

FŐ TEVÉKENYSÉGEINK

Fő profilunk az ipari kemencék és hőtechnikai berendezések gyártása, a vevő által közölt technológia követelményei és előírt műszaki paraméterei alapján.

Vállaljuk ipari kemencék hibaelhárítását, rendszeres vagy esetenkénti karbantartását, felújítását, korszerűsítést és szerelését.

Nagyon sok tapasztalatunk van acélszerkezetek kivitelezése terén. Egyes feladatokat magunk végezzük, a nagyobb méretű munkákban tapasztalt cégekkel kooperálunk.

A kemencében vállaljuk nagy méretű és nagy tömegű munkadarabok lágyítását, feszültségmentesítő hőkezelését.