Menü Bezárás

Metanol adagoló, MNA 20

antal_kemence_6
antal_kemence_6_2

A TERMÉK FŐBB MŰSZAKI ADATAI

Feszültség: Csatl.: 1 x 230 V, 50 Hz; Műk.: 24 V DC
Nitrogén csatlakozási nyomás: Min.: 3 bar, max.: 15 bar
Egységnyi névl. térfogat: 20 liter
Üzemi nyomás: 1-2 bar
Vezérlés: Teljesen automatikus, PLC vezérlés.
Kialakítás: Robbanásbiztos kivitel

A TERMÉK RÖVID ISMERTETÉSE

A nitrogénpárnás metanol adagoló, motor vagy mozgó alkatrészek nélkül, megbízhatóan biztosítja a metanol kis mennyiségben (2-20 liter/óra(!)) nagy pontosságban való adagolását, konstans nyomáson. Ez a berendezés kiküszöböli a metanol 2 és 20 liter/óra közötti mennyiségben való mechanikus (szivattyús) adagolása során tapasztalt súlyos problémákat, ebből eredő termelés kiesést. A készülék két, automatikus átkapcsolású metanol tartályból áll, amely fölött nitrogénpárna van. A kiürült tartályok utántöltését membránszivattyúk hajtják végre, ezt követően a nyomástartást a metanol felszínére nehezedő nitrogén nyomása végzi, folyamatosan. A berendezés tűzvédelmi tanúsítvánnyal rendelkezik és kialakítása megfelel az Európai Uniós irányelveknek és szabványoknak. A metanol tároló és az adagoló berendezés telepítését megelőzően, alapos helyszíni, tűzvédelmi bejárást kell folytatni, az adagoló optimális elhelyezése érdekében.

FELHASZNÁLÁSA

A metanol a kemence üzemi hőmérsékletén bomlik. A bomláskor keletkező gázok közül a szén-monoxid cementáló hatású. A metanol állandó mennyiségben történő pontos adagolása biztosítja, hogy a hő-kezelendő munkadarab felületébe a szén a kívánt mennyiségben (rétegvastagságban) diffundáljon be, valamint a hőkezelés, a metallurgiai mérnök tervének megfelelően zajlódjon le.

KIVÁLASZTÁSI SZEMPONTOK

Az adagoló berendezés alkalmazását megkívánja a cementálási technológia, illetve azon technológia, mely a hőkezelés során a dekarbonizáció elkerülése érdekében szénatmoszférát hoz létre.

A termék adatlapja letölthető pdf formátumban.
A pdf megtekintéséhez szükséges ingyenes Adobe Acrobat Reader® legfrissebb verzióját itt találja.

FŐ TEVÉKENYSÉGEINK

Fő profilunk az ipari kemencék és hőtechnikai berendezések gyártása, a vevő által közölt technológia követelményei és előírt műszaki paraméterei alapján.

Vállaljuk ipari kemencék hibaelhárítását, rendszeres vagy esetenkénti karbantartását, felújítását, korszerűsítést és szerelését.

Nagyon sok tapasztalatunk van acélszerkezetek kivitelezése terén. Egyes feladatokat magunk végezzük, a nagyobb méretű munkákban tapasztalt cégekkel kooperálunk.

A kemencében vállaljuk nagy méretű és nagy tömegű munkadarabok lágyítását, feszültségmentesítő hőkezelését.