Menü Bezárás

Görgős fenekű kemence

photo

A TERMÉK RÖVID ISMERTETÉSE

Nagy teljesítményű, folyamatos üzemű, közvetett (általában sugárzócsöves, ritkábban elektromos) fűtésű alagútkemence, amelyben az adag görgősoron mozgatva halad végig. A hőkezelés során a betét a görgősoron a kemence elejétől végéig végighalad a kemencének az egymás mögé építetett, különböző hőmérsékletű zónáin (fűtő, hőntartó, hűtő zónák). Nagy munkadarabok (pl. acélhengerművek hengerelt kör- és négyszögacél termékeinek) valamint kisebb, tálcákra rakott (huzaltekercsek, szalagtekercsek, alakos darabok) vagy kosárba helyezett kis alakos darabok (pl. csapágygyűrűk) hőkezelésére egyaránt alkalmas.

FELHASZNÁLÁSA

Adagokban, rakatokban való termék elhelyezésénél alkalmazható, folyamatos termelés esetén. Praktikus kivitel a görgős fenekű kemence sor, amikor a hőkezelő berendezés különböző technológiai lépések sorába kerül beépítésre. Kapacitása, termelékenysége hasonló a tolókemencékhez, azonban kivitele sokkal finomabb, gépészete igényesebb, ebből fakadóan a beruházási költsége is magasabb. Előnye a tolókemencével szemben, hogy az adag, közvetlenül a továbbító pályára rakodható.

KIVÁLASZTÁSI SZEMPONTOK

Technológiai cél, hőkezelési hőmérséklet és hőmérsékletpontosság, a hőkezelés hőmérséklet-idő görbéje, munkadarab(ok) méretei és súlya, az anyag berakásának és kivételének módja, ahhoz szükséges eszközök, védőgáz igény, szükséges hőkezelési teljesítmény (kg/h), a kemence üzemideje, kívánt fűtési mód (villamos vagy gáz), … stb.

A termék adatlapja letölthető pdf formátumban.
A pdf megtekintéséhez szükséges ingyenes Adobe Acrobat Reader® legfrissebb verzióját itt találja.

FŐ TEVÉKENYSÉGEINK

Fő profilunk az ipari kemencék és hőtechnikai berendezések gyártása, a vevő által közölt technológia követelményei és előírt műszaki paraméterei alapján.

Vállaljuk ipari kemencék hibaelhárítását, rendszeres vagy esetenkénti karbantartását, felújítását, korszerűsítést és szerelését.

Nagyon sok tapasztalatunk van acélszerkezetek kivitelezése terén. Egyes feladatokat magunk végezzük, a nagyobb méretű munkákban tapasztalt cégekkel kooperálunk.

A kemencében vállaljuk nagy méretű és nagy tömegű munkadarabok lágyítását, feszültségmentesítő hőkezelését.