Menü Bezárás

Vákumozható védőgázos harangkemence

antal_kemence_9
antal_kemence_9_2
antal_kemence_9_3

A TERMÉK FŐBB MŰSZAKI ADATAI

Fűtési mód: Elektromos ellenállásfűtés, szalagfűtőtesttel, közvetetten
Feszültség: 3 x 400 V, 50 Hz
Teljesítmény: 260 kW
Munkatér méretei: Ø 1600 x 25000 mm
Max. üzemi hőfok: 800 °C
Betétsúly: 10000 kg
Hőszigetelés: Szálkerámia
Vezérlés: PLC, PC programszabályozás, teljes adatgyűjtéssel. A megbízott kezelő kizárólag a jelszava megadásával vihet fel technológiai programot, illetve avatkozhat be hőkezelési folyamatba. Minden, jelszóval történt beavatkozás rögzítésre kerül a hőkezelés paramétereivel együtt.
Hőkezelési technológia: Rézötvözet-szalagtekercsek (pl.: sárgaréz, alpakka) fényes hőkezelése
Védőgázok: 95%N2+5%H2 (védőgáz), ill. 75%N2+25%H2 (aktív gáz)

A TERMÉK RÖVID ISMERTETÉSE

Függőleges munkaterű, közvetett fűtésű szakaszos üzemű, hőkezelő kemence, amely adagolószintje általában a műhelyszinten van. Ez alatt van a kemencealjzat. A kemencealjzatba van beépítve egy nagyteljesítményű keringető ventilátor, amely biztosítja az anyagoszlophoz történő egyenletes hőátadást. Az aljzatra a munkadarabokat (hőkezelendő tekercseket) felülről, daruval helyezik a munkatérbe. Az adagolás befejeztével az anyagoszlopot (munkateret) védőharanggal zárják le. A tulajdonképpeni kemencét (fűtőharangot) daruval emelik rá a védőharangra. A fűtőharang villamos ellenállás fűtésű, szálas szigetelésű. A felfűtés megkezdése előtt a munkatérből vákuummal evakuálják a levegőt, majd a térbe védőgázt áramoltatnak. Ezután elindítják a keringető ventilátort. A felfűtés és hőtartás befejezése után a fűtőharangot leemelik a védőharangról és a védőharangra ráhelyezik a hűtőharangot, amely először levegővel, majd vízzel hűti a védőharangon keresztül az adagot. Az adag lehűlése után a ventilátort leállítják és szétemelik az egységet, majd kiemelik az aljzatról az adagot. Egy berendezés általában két aljzatból (állásból) áll. A harangkemencéket általában csoportosan telepítik.

FELHASZNÁLÁSA

Vas- és fémiparban a tekercselt áruk (pl. szalagok, huzalok, stb.) hőkezelésére (főként lágyítására, normalizálására. Acéliparban általában védőgáz nélkül, fémiparban a termék oxidációja elkerülésére aktívgázzal.

KIVÁLASZTÁSI SZEMPONTOK

A munkadarab(ok) méretei, mennyisége és súlya, a kívánt hőkezelési technológia és annak célparaméterei.

A termék adatlapja letölthető pdf formátumban.
A pdf megtekintéséhez szükséges ingyenes Adobe Acrobat Reader® legfrissebb verzióját itt találja.

FŐ TEVÉKENYSÉGEINK

Fő profilunk az ipari kemencék és hőtechnikai berendezések gyártása, a vevő által közölt technológia követelményei és előírt műszaki paraméterei alapján.

Vállaljuk ipari kemencék hibaelhárítását, rendszeres vagy esetenkénti karbantartását, felújítását, korszerűsítést és szerelését.

Nagyon sok tapasztalatunk van acélszerkezetek kivitelezése terén. Egyes feladatokat magunk végezzük, a nagyobb méretű munkákban tapasztalt cégekkel kooperálunk.

A kemencében vállaljuk nagy méretű és nagy tömegű munkadarabok lágyítását, feszültségmentesítő hőkezelését.