Menü Bezárás

Nitridáló retortás aknás kemence

antal_kemence_nitridalo

A TERMÉK FŐBB MŰSZAKI ADATAI

Fűtési mód: Elektromos ellenállásfűtés, indirekt
Feszültség: 3 x 400 V, 50 Hz
Teljesítmény: 150 kW
Munkatér méretei: Ø 1200 x 2500 mm
Max. üzemi hőfok: 950 °C
Betétsúly: 1000 kg
Hőszigetelés: Vákuumformázott szálkerámia
Vezérlés: PLC programszabályozás
Hőkezelési technológia: Nitridálás

A TERMÉK RÖVID ISMERTETÉSE

Függőleges munkaterű, közvetett fűtésű szakaszos üzemű, teljesen gáztömör hőkezelő kemence, amely általában a műhelyszint alá van süllyesztve. A kemencefedélben keringető ventilátor van, amely homogenizálja a hőmérsékletet és az aktívgáz atmoszférát. A berendezés a nitridálást, a bevezetett ammónia bontásával éri el. A munkatér nyitásakor a fedelet emelik le. A munkadarabokat felülről gépi adagolással tartókereszten helyezik a munkatérbe. Az adagolást csarnokdaruval végzik.

FELHASZNÁLÁSA

Különböző méretű, alakú, tömegű munkadarabok (pl. tengelyek, bordástengelyek, dugattyúcsapszegek, stb.) rostélyokra, ill. szegmensekre függesztett állapotban, vagy tömeggyártott kisebb alkatrészek kosárban való lágyítása, cementálása, nitridálása, nitrocementálása, védőgáz alatti lágyítása, feszültségmentesítése. Különösen alkalmas olyan kis- és középüzemek részére, ahol nem azonos méretű munkadarabokból kisebb szériákat kell hőkezelni. Alkalmazott gázok: nitrogén, ammónia, szén-dioxid, metanol, desztillált víz.

KIVÁLASZTÁSI SZEMPONTOK

A munkadarab(ok) méretei, mennyisége és súlya, a kívánt hőkezelési technológia és annak célparaméterei.

A termék adatlapja letölthető pdf formátumban.
A pdf megtekintéséhez szükséges ingyenes Adobe Acrobat Reader® legfrissebb verzióját itt találja.

FŐ TEVÉKENYSÉGEINK

Fő profilunk az ipari kemencék és hőtechnikai berendezések gyártása, a vevő által közölt technológia követelményei és előírt műszaki paraméterei alapján.

Vállaljuk ipari kemencék hibaelhárítását, rendszeres vagy esetenkénti karbantartását, felújítását, korszerűsítést és szerelését.

Nagyon sok tapasztalatunk van acélszerkezetek kivitelezése terén. Egyes feladatokat magunk végezzük, a nagyobb méretű munkákban tapasztalt cégekkel kooperálunk.

A kemencében vállaljuk nagy méretű és nagy tömegű munkadarabok lágyítását, feszültségmentesítő hőkezelését.